View in browser 

Beste dorpsgenoten,

Met het voorjaar in aantocht en de maand maart voor de deur, is het tijd om ons te verheugen op de prachtige veranderingen die deze tijd van het jaar met zich meebrengt. De dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker zien en de natuur ontwaakt uit haar winterslaap.

In Ten Boer kunnen we ons weer opmaken voor een schitterend seizoen vol activiteiten en evenementen. Dorpsbelangen Ten Boer kijkt er naar uit om samen met jullie te genieten van al het moois dat onze gemeenschap te bieden heeft. We zijn druk bezig met het plannen van diverse initiatieven en bijeenkomsten om ons dorp nog levendiger te maken.

Houd onze nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor aankondigingen over aanstaande evenementen, projecten en andere wetenswaardigheden. Samen kunnen we Ten Boer laten bloeien en groeien, net als de lentebloemen die binnenkort weer in volle pracht zullen staan.

Laten we samen de komst van de lente vieren en vol goede moed de toekomst tegemoet gaan!

Bestuur Dorpsbelangen Ten Boer

Toneelavond Vesta in het Buurhoes 

Toneelvereniging Vesta organiseert in samenwerking met Dorpsbelangen Ten Boer een toneelavond op 9 maart in het Buurhoes. Het stuk, getiteld 'High Tea in de Bakkerij van Schie', is een hilarisch stuk met veel humor. Kaarten nu te koop!

NL DOET 

Op 16 maart is er een NL Doet activiteit in het Ten Boersterbos. Onderhoudswerkzaamheden in de pluktuin, zoals snoeien, onderhoud paden, planten bomen / struiken etc. Deelname is gratis, voor eten en drinken wordt gezorgd.

ALV 2024 

Hierbij nodigen wij jullie van harte uit voor de Algemene Leden Vergadering van Dorpsbelangen Ten Boer op dinsdag 19 maart vanaf 19:30 uur in het Dorpshuis Ten Boer. Samen met jullie kijken wij graag terug naar wat 2023 voor Dorpsbelangen heeft betekent en wat 2024 voor ons allemaal in petto heeft.

Repaircafé

Op 23 maart a.s. is het volgende repaircafé. In het dorpshuis van Ten Boer zijn onze vrijwilligers die uw spullen een tweede kans kunnen geven.

Weggooien is zonde, dus kom ook op 23 maart!

Nieuwtjes uit het dorp!

Opgelet, de onderstaande activiteiten worden niet georganiseerd door Dorpsbelangen, maar we dragen ze wel een warm hart toe.

Voorjaarsconcert

Op 23 maart organiseert Muziekvereniging Volharding haar jaarlijkse Voorjaarsconcert, ditmaal met de medewerking van mannenkoor Canta Libre. Het evenement begint om 20:00 uur en vindt plaats in de PKN Kerk aan de Wigboldstraat 3. En zoals altijd is de toegang ook dit jaar weer gratis!

Even voorstellen....

“Jacob Kobes, de wijkagent van Ten Boer en omgeving, houdt iedere week een inloopmiddag. Iedere dinsdag van 13.00-14.00 uur bent u welkom op de politiepost aan het Koopmansplein 9, Ten Boer. De vlag staat buiten de deur als de inloopmiddag open is. Bij hem of soms een collega kunt u die middag terecht voor vragen, advies, problemen of kleine zaken. De wijkagent is in principe op de dinsdagmiddag aanwezig. Heel soms kan het zijn dat er vanwege andere prioriteiten geen inloopmiddag is. Er zal dan geen vlag buiten staan.

Voor aangiftes kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0900-8844. Via dit telefoonnummer en de website politie.nl kunt u ook altijd contact zoeken met de politie “.

De dorpscoöperatie: ook in uw dorp!

De dorpscoöperatie Ten Boer bestaat uit vrijwilligers in de oude gemeente Ten Boer die de leefbaarheid in dit gebied zo goed mogelijk willen houden voor iedereen. De dorpscoöperatie doet dit door ontmoetingen te organiseren en hulp aan te bieden.

In de eerste plaats staat oog voor ouderen centraal, maar de dorpscoöperatie besteedt ook aandacht aan de zorgbehoeften van jongere dorpsgenoten. De dorpscoöperatie concurreert niet met bestaande voorzieningen. Zij organiseert haar activiteiten op basis van gepeilde behoefte, aanvullend op reeds bestaande voorzieningen.

Met elkaar


De dorpscoöperatie organiseert diverse activiteiten voor haar leden om eenzaamheid te voorkomen. Hierbij kunt u denken aan koffieochtenden, knutselochtenden, gym voor senioren, het dorpsdiner, biljarten en een cursus digitale wereld.

Voor elkaar


Daarnaast biedt de dorpscoöperatie hulp aan ieder die dat nodig heeft, zoals een klusje doen voor iemand, iemand bezoeken die eenzaam is, een boodschapje doen voor iemand die dat zelf niet kan of er even zijn voor iemand zijn.

Ook meedoen?


U kunt meedoen door ons vrijwillig te helpen met het organiseren van activiteiten of vrijwillig uw hulp aan te bieden aan inwoners in uw dorp die soms een beetje hulp en ondersteuning nodig hebben. Op die manier vergroten we met elkaar de leefbaarheid in de oude gemeente Ten Boer.

Lid worden?


Het lidmaatschap van de dorpscoöperatie is gratis. Wilt u eerst eens komen kijken om te bepalen of het lidmaatschap iets voor u is? Dat kan. U kunt een of twee keer vrijblijvend een koffieochtend bezoeken.

De koffie-ochtenden zijn op

elke woensdagochtend van 10.00-11.30 uur in de Wilgenhof (i.v.m. de versterking is de koffieochtend van woensdag verplaatst naar de Verlaatweg 64)
elke vrijdagochtend van 10.00-11.30 uur in het Buurhoes in Ten Boer.

Aanmelden is niet nodig

Dorpsbelangen Ten Boer

Stafpad 14
9791 BR
Ten Boer
Netherlands

<>

Wilt u liever geen emails van ons? Klik hier!

Sent by MailerLite